RSS

وبلاگ

تحلیلگر ارزشگذاری و مدل‌سازی مالی (FMVA)
گواهینامه مدلسازی و ارزیابی مالی یا تحلیلگر ارزشگذاری و مدل‌سازی مالی (FMVA) یکی از معتبرترین گواهینامه‌های مالی است که توسط موسسه مالی Corporate Finance Institute ارائه می‌شود. بیش از 100 هزار دانشجو از 170 کشور به صورت سالانه در آزمون FMVA شرکت می‌کنند که این خود محبوبیت و جایگاه این مدرک را نشان می‌دهد. مدرک FMVA یک گواهینامه نسبتاً جدید محسوب می‌شود اما در همین زمان کوتاه هم توانسته نسبت به بسیاری از مدارک مشابه دانشپذیران بیشتری را جذب کند. بخشی از این محبوبیت به ساختار محتوای منحصربه‌فرد آن مربوط می‌شود که گواهینامه FMVA را برای بسیاری از سمت‌های مالی و بانکی مناسب می‌کند. اما FMVA دقیقاً چقدر به پیشرفت شغلی شما کمک خواهد کرد؟ آیا ارزش وقت و هزینه‌ای که برای آن متحمل می‌شوید را دارد؟ چگونه با سایر گواهینامه‌های محبوب مقایسه می‌شود؟ در ادامه به این نکات بیشتر خواهیم پرداخت.
آزمون تحلیلگر سرمایه ‌گذاری جایگزین ( CAIA) چیست؟
عنوان CAIA Charter که توسط انجمن ®CAIA ارائه می‌شود، یک مدرک شناخته شده جهانی است که برای افراد متخصص در حوزه سرمایه‌گذاری‌های جایگزین در نظر گرفته شده است. این افراد به تجزیه و تحلیل صندوق‌های پوشش ریسک (hedge funds)، سرمایه‌گذاری خطرپذیر (venture capital)، سرمایه‌گذاری خصوصی و املاک پرداخته و در آن سرمایه‌گذاری می‌کنند. کسانی که موفق به دریافت مدرک CAIA شوند به عنوان یک تحلیلگر سرمایه‌گذاری جایگزین حرفه‌ای شناخته می‌شوند و به عضوی از جامعه 9 هزار نفری آن که در بیش از 80 کشور جهان فعالیت می‌کنند، تبدیل خواهند شد.
برنامه ریزی مالی خبره (CFP) چیست؟
مدرک برنامه ریزی مالی خبره (CFP) یک گواهینامه معتبر در حوزه برنامه‌ریزی مالی، مالیات، بیمه، برنامه‌ریزی مالیاتی و امور مربوط به پس انداز بازنشستگی است. این مدرک توسط هیئت استانداردهای برنامه ریزی مالی به افرادی که در آزمون‌های اولیه قبول شوند و برنامه‌های آموزشی سالیانه مداومی را برای حفظ مهارت‌ها و صلاحیت خود بگذرانند، اعطا می‌شود.
آزمون CPA چیست؟ چگونه مدرک CPA بگیریم؟
حسابدار عمومی رسمی یا تایید شده (CPA) که مخفف عبارت Certified Public Accountant است یک مدرک معتبر بین المللی در حوزه حسابداری به شمار می‌رود. به کسانی که در آزمون CPA قبول شوند مدرک CPA اعطا می‌شود. مدرک CPA نشان می‌دهد که شما توانسته‌اید مهارت‌های فنی لازم برای ارائه خدمات حسابداری مالی، گزارشدهی مالی، حسابرسی، تصدیق، قوانین و مقررات، فضا و مفاهیم مربوط به کسب را فرا بگیرید. شرکت‌ها و سازمان‌های غیرانتفاعی بسیاری به دنبال حسابدارنی هستند که مدرک CPA داشته باشند چراکه این افراد در حوزه قوانین مالیاتی، روش‌های حسابرسی، شیوه‌های مدیریت و سایر جنبه‌های مهم عملیات مالی کسب و کار آموزش دیده‌اند.
آزمون CMA چیست و چه کاربردی دارد؟
حسابداری یک مسیر شغلی پر تقاضا است که فرصت‌های زیادی برای پیشرفت فراهم می‌کند. طبق آمار کار آمریکا (BLS)، استخدام حسابداران و حسابرسان از سال 2020 تا 2030 به میزان 7 درصد افزایش خواهد یافت. با این حال، بسیاری از حسابدارن متوجه این موضوع شده‌اند که برای پیشرفت بیشتر در این مسیر لازم است مدارک و گواهینامه‌های معتبر بین المللی دریافت کنند. یکی از این مدارک معتبر گواهینامه CMA است که به داوطلبانی که در آزمون CMA یا همان حسابداری مدیریت خبره (Certified Management Accountant) موفق شوند، اعطا می‌شود.
آزمون کارشناسی عرضه و پذیرش
یکی از مدارک و گواهینامه های معتبر سازمان بورس و اوراق بهادار، گواهینامه کارشناسی عرضه و پذیرش است. برای دریافت این گواهینامه، آزمونی برگزار می­شود تا کسانی که موفق به دریافت آن می­شوند، امکان تصدی سمت کارشناسی، در بخش عرضه و پذیرش در نهادهای مالی را داشته باشند. این نکته را نیز باید در نظر داشت، پرسنل کارآمد و متخصصی که در بازار سرمایه، برای نهادهای مالی فعالیت می­کنند، دارای ارزش زیادی بوده و می­توانند تاثیر زیادی را به عنوان عاملی تاثیرگذار در مسائل برون سازمانی داشته باشند.
گواهینامه مدیریت سبد اوراق بهادار
افراد جویای کار در نهادها و مؤسسات مالی بازار سرمایه برای تصدی پست‌های شغلی خاص در این صنعت باید گواهینامه حرفه‌ای یا گواهی بورس اخذ کنند. این گواهی‌ها در واقع شرط لازم برای استخدام در بسیاری از موقعیت‌های شغلی این سازمان است. در مقالات قبلی گفتیم که گواهینامه های حرفه ای بورس شامل 7 مورد می شوند. در این مقاله به بررسی یکی از مهمترین این گواهینامه ها یعنی گواهینامه مدیریت سبد اوراق بهادار و مهم‌ترین نکات و جزئیات مربوط به آن می‌پردازیم.
نرخ قبولی آزمون FRM طی 12 سال اخیر
در هر سازمان و شرکتی ریسک‌های زیادی وجود دارد که مدیر و تحلیلگر باید نسبت به آن آگاه باشند. برای همین باید مدیریت ریسک را به‌خوبی آموزش ببینند تا از بروز هر مشکلی جلوگیری کنند و اگر مشکلی ایجاد شد، برای آن چاره‌ای در نظر بگیرند. برای مدیریت ریسک مالی (Financial Risk Manager)، مدرکی وجود دارد که FRM نامیده می‌شود. افراد هم به سبب دریافت این مدرک باید در آزمون‌هایی شرکت کنند که صلاحیتشان را برای مدیریت ریسک تأیید کند. برای آشنایی با نرخ قبولی آزمون FRM در این مقاله از مرکز مالی ایران همراه ما باشید.
چگونه برای آزمون cfa آماده شویم؟
آزمون cfa یکی از آزمون های مهم بین المللی در حوزه مالی به شمار می رود که در سه سطح مختلف برگزار می شود. هزینه مادی و زمانی این آزمون در کنار نرخ قبولی آن باعث شده زمان بندی و برنامه ریزی مخاطبان برای قبولی در این آزمون روز به روز اهمیت بیشتری پیدا کند. برای اینکه همه چیز را به بهترین شکل ممکن انجام دهید، باید تمرکز کرده و به خوبی برای آزمون آماده شد. در میان هرج‌و‌مرج‌ها و آشفتگی‌های زندگی یا حتی آشفتگی‌های ذهنی نباید این تمرکز را از دست دهید. در این مقاله به ارائه 8 نکته مهم برای موفقیت در این آزمون و دریافت مدرک CFA می پردازیم.
آزمون معامله گری بازار سرمایه
آزمون معامله گری بازار سرمایه یکی از آزمون­های هفت گانه بازار سرمایه است که از گواهینامه­های معتبر سازمان بورس ایران به حساب می­آید. از دیگر آزمون­های هم­خانواده بايد به آزمون اصول، تحلیلگری، کارشناسی عرضه و پذیرش، مدیریت نهادهای بازار، مدیریت سبد اوراق بهادار و ارزشیابی این اوراق اشاره کرد. چنانچه به شغل­هایی رسمی در زمینه معامله­گری علاقه دارید، آزمون معامله گری بازار سرمایه کمک می­کند که در این شرکت­ها راحت­تر استخدام شوید. بدیهی است که این آزمون برای سرمایه­گذاران نیست و مخصوص شاغلین و فعالین این حوزه است.
آزمون تحلیلگری بازار سرمایه
آزمون تحلیلگری بازار سرمایه یکی از آزمون­های 7 گانه بازار سرمایه ایران است که سطح دانش کارمندان آینده سازمان را مورد تحلیل قرار خواهد داد. از دیگر آزمون­های هم­خانواده بايد به آزمون اصول، معامله­گری، کارشناسی عرضه و پذیرش، مدیریت نهادهای بازار، مدیریت سبد اوراق بهادار و ارزشیابی این اوراق اشاره کرد. آزمون تحلیلگری پیش‌نیاز چند مورد از آزمون­های بالاست و شما بدون داشتن آن نمی­توانید در برخی از آزمون­ها شرکت کنید. برای استخدام در سازمان­های مالی، لازم است این مدرک را ارائه دهید. توجه داشته باشید که این آزمون­ها ارتباطی به سرمایه­گذاران ندارد و مربوط به کارمندان فعال در حوزه مالی است.
آزمون اصول بازار سرمایه
مقدماتی‌ترین و مهم‌ترین آزمون اولیه بورس را باید آزمون اصول بازار سرمایه‌ دانست. این سنجش به عنوان پیش‌نیاز سایر آزمون‌های بازار بورس محسوب می‌شود. آزمون‌های حرفه‌ای بازار سرمایه در هفت عنوان اصول بازار سرمایه، معامله گری بازار سرمایه، کارشناس عرضه و پذیرش، مدیریت نهادهای بازار سرمایه، تحلیلگری بازار سرمایه، مدیریت سبد اوراق بهادار و ارزش یابی اوراق بهادار برگزار می‌شود. دارندگان مدرک این آزمون می‌توانند ادعا کنند که آشنایی کافی با مفاهیم مقدماتی و پایه بورس را دارند. افراد که در این آزمون پایه قبول شوند، می‌توانند گواهینامه آن را کسب کنند. دارندگان گواهینامه این آزمون از امکان شرکت در سایر آزمون‌های بازار سرمایه برخوردار می‌شوند. همچنین می‌توانند سمت‌هایی را در نهادهای مالی بر عهده بگیرند. سمت‌هایی نظیر مشاور سرمایه‌گذاری، مدیر سبد، متصدی جمع‌آوری و ارائه اطلاعات، تحلیلگر، مدیر سرمایه‌گذاری و ... از این جمله هستند.
آزمون frm و مدرک مدیریت ریسک مالی
مدیریت ریسک مالی (FRM)، گواهینامه‌ای است که توسط انجمن جهانی ریسک (GARP) ارائه می‌شود. آن دست از افرادی که چنین مدرکی دارند می‌توانند در موسسات و بانک‌های بین‌المللی و بسیاری از شرکت‌های دیگر فعالیت کنند. مدیریت ریسک شامل تجزیه و تحلیل بازار مالی و قیمت‌گذاری براساس ریسک در برخی از تصمیمات مالی است.
دوره CFA؛ آمادگی برای معروف ترین گواهینامه مالی و سرمایه گذاری در دنیا
دنیای مالی حوزه وسیعی از تخصص ها، عناوین شغلی، وظایف و برنامه های مرتبط با پول و سرمایه گذاری را در بر می گیرد. افزایش تعداد ابزارهای مالی نوین طی سال های اخیر نیز به این پیچیدگی ها افزوده است. لازمه تسلط بر طیف وسیع خدمات مالی، یادگیری و کسب مهارت های استاندارد و مدارک حرفه ای بازار سرمایه است. یکی از مدارک مهم بین المللی که در ایران نیز با استقبال قابل توجهی همراه بوده مدرک CFA است.
نحوه تمدید گواهینامه‌ های بورسی
در بازار سرمایه 7 نوع گواهینامه اصلی وجود دارد که برای ورود به بازار و ارتقای شغلی از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. اعتبار این گواهینامه ها اما 2 سال است و چنانچه برای تمدید آنها اقدام نکرد منقضی شده و اعتبار خود را از دست می دهند
گواهینامه های حرفه ای بازار سرمایه را بشناسید
سال 1384 بود که مجلس شورای اسلامی قانون بازار اوراق بهادار را تصویب کرد؛ قانونی که به موجب آن تمامی نهادهای مالی همانند کارگزاری ها، شرکت های سرمایه گذاری، صندوق های سرمایه گذاری، صندوق های بازنشستگی، شرکت های مادر (هلدینگ)، شرکت های تامین سرمایه، موسسات رتبه بندی، شرکت های پردازش اطلاعات مالی و شرکت های مشاور سرمایه گذاری تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادر فعالیت می کنند

 

 

از راه های زیر می توانید با ما ارتباط برقرار کنید

تلفن: 02162843000

واتساپ : 09912707933

ارتباط با ادمین تلگرام