نرخ قبولی آزمون FRM طی 12 سال اخیر


frm

در هر سازمان و شرکتی ریسک‌های زیادی وجود دارد که مدیر و تحلیلگر باید نسبت به آن آگاه باشند. برای همین باید مدیریت ریسک را به‌خوبی آموزش ببینند تا از بروز هر مشکلی جلوگیری کنند و اگر مشکلی ایجاد شد، برای آن چاره‌ای در نظر بگیرند. برای مدیریت ریسک مالی (Financial Risk Manager)، مدرکی وجود دارد که FRM نامیده می‌شود. افراد هم به سبب دریافت این مدرک باید در آزمون‌هایی شرکت کنند که صلاحیتشان را برای مدیریت ریسک تأیید کند. برای آشنایی با نرخ قبولی آزمون FRM در این مقاله از مرکز مالی ایران همراه ما باشید.

 

آموزش FRM

 

آزمون FRM چیست؟

درباره آزمون FRM قبلاً توضیح داده‌ایم؛ اما بد نیست در این مقاله نیز اشاره‌ای به ماهیت این آزمون کنیم. مدرک FRM را موسسه GARP یا Global Association of Risk Professionals در آمریکا صادر می‌کند و بیشتر برای افرادی مناسب است که در سازمان‌ها، مؤسسات مالی و شرکت‌ها مشغول به کارند. این افراد دائماً با ریسک‌های مالی مواجه هستند و به همین دلیل باید توانایی مدیریت آن‌ها را به دست آورند.

آزمون FRM دو بخش دارد و افراد باید برای دریافت گواهی یا مدرک، نمره قبولی در هر دو آزمون را به دست آورند. همچنین برای به دست آورن مدرک باید دو سال سابقه کار در زمینه مدیریت ریسک داشته باشید. اگر ندارید می‌توانید پس از شرکت در آزمون‌ها آغاز به کار کنید و پس از پایان دو سال مدرکتان را بگیرید.

 

frm


چرا مدرک FRM مهم است؟

مدرک FRM به دلیل کاربردی ‌بودن مباحثی که آموزش می‌بینید، اهمیت زیادی دارد. در واقع شما می‌توانید تصویری کامل و جامع از ریسک‌ها داشته باشید و مدیریت ریسک را به‌راحتی انجام دهید. همچنین اعتبار این مدرک باعث تقویت رزومه شغلی و تحصیلی شما می‌شود و می‌توانید در محیط‌های حرفه‌ای و بین‌المللی مشغول به کار شوید. برای مثال این مدرک یکی از مهم‌ترین مواردی است که مشاغل بین‌المللی به آن توجه دارند و برای اشتغال در این مشاغل حرفه‌ای بهتر است هر دو مدرک این آزمون را دریافت کنید.

 

نرخ قبولی آزمون FRM

برای این کار، پژوهشی انجام شده است که نتایج آن را در ادامه می‌بینید. آخرین نرخ قبولی آزمون FRM عبارت‌اند از:

  • 51 درصد برای قسمت اول آزمون (مه 2022)
  • 57 درصد برای قسمت دوم آزمون (مه 2022)

همان‌طور که انتظار می‌رود با موفقیت در بخش اول، احتمال قبولی در بخش دوم بیشتر می‌شود. از سال 2010 نیز نرخ قبولی این آزمون به شرح زیر بوده است:

  • میانگین 12 ساله نرخ قبولی آزمون FRM پارت اول معادل 46 درصد است و طی این سال ها از 39 درصد تا 53 درصد در نوسان بوده است.
  • میانگین ۱۲ساله نرخ قبولی آزمون FRM پارت دوم معادل 57 درصد است و طی این بازه زمانی از 50 تا 62 درصد نوسان داشته است.

به نظر می‌رسد نرخ قبولی برای FRM قسمت اول و قسمت دوم از سال 2018 هم‌زمان با رشد ثبت‌نام داوطلبان FRM روندی صعودی داشته باشد. به همین دلیل جالب است که ببینیم نرخ قبولی امتحانات FRM چگونه با فرمت جدید امتحانات CBT در حال پیشرفت است.

 

 

نرخ قبولی آزمون FRM قسمت اول

با میانگین بلندمدت ۱۲ساله، از سال 2014، 46 درصد از نرخ‌های قبولی FRM Part 1 نسبتاً ثابت باقی مانده و بین 41 تا 50 درصد متغیر است. آخرین نرخ قبولی بخش اول مه 2022 نیز 51 درصد است. جالب است که برعکس آزمون CFA، بیماری همه‌گیر کرونا بهبود قابل‌توجهی در نرخ قبولی FRM برای امتحانات 2020 و 2021 نداشته است.

frm


نرخ قبولی آزمون FRM قسمت دوم

داستان برای نرخ قبولی FRM قسمت دو کمی متفاوت به نظر می‌رسد. با میانگین ۱۲ساله 57 درصد، نرخ قبولی FRM Part 2 به طور مداوم بالای 50 درصد در 12 سال گذشته بوده است که کمترین آن در مه 2016 با 50 درصد و آخرین نرخ قبولی قسمت دوم در مه 2022 معادل 57 درصد است. جالب‌توجه است که مشابه روند امتحانات CFA، نتایج بخش 2 FRM برای سال‌های 2020-2021 یکی از بالاترین میزان قبولی را با 59-63 درصد ثبت کرد.


frm

 

 

بوت کمپ پایتون در دنیای مالی

 

 

 


آیا دریافت مدرک FRM دشوار است؟

همه روندهای تاریخی در نرخ قبولی آزمون FRM را بررسی کردیم؛ اما این بررسی هنوز به ما نمی‌گوید که این امتحانات چقدر دشوار هستند. شاید یک راه عینی‌تر برای ارزیابی دشواری این آزمون در معیارهای ENIC انگلستان (شبکه اروپایی اطلاعات مرکز) نهفته باشد.

طبق ENIC انگلستان، آزمون‌های FRM بر اساس چارچوب صلاحیت‌های تنظیم‌شده بریتانیا (RQF) محک زده شده‌اند که دشواری آن با مدرک کارشناسی ارشد (مدرک تحصیلی سطح 7 تحت RQF) قابل‌مقایسه است. باتوجه‌به اینکه RQF سطح 8 مستلزم دشواری معادل برنامه‌های دکترا است، گذراندن FRM قسمت دوم به‌اندازه سختی گذراندن هر 3 سطح از امتحانات CFA است.

برخی نیز استدلال می‌کنند که CFA دارای سه سطح است، درحالی‌که FRM دارای دو بخش بوده و به‌طورکلی تعداد کل ساعات مطالعه کمتری موردنیاز است. به همین دلیل امتحانات CFA سخت‌تر به نظر می رسند.

 

 

سخن آخر

مدرک FRM یا مدیریت ریسک مالی از مدارک مورد نیاز برای افرادی است که در سازمان‌ها و شرکت‌ها، فعالیت حرفه‌ای دارند و با ریسک‌های زیادی سروکار دارند. در این مقاله از مرکز مالی ایران درمورد نرخ قبولی در آزمون FRM صحبت کردیم و توضیح دادیم که نرخ قبولی در قسمت اول این آزمون طی داده های 12 سال اخیر (یعنی از سال 2010 تا سال 2022) معادل 46 درصد و میزان قبولی در قسمت دوم در همین بازه زمانی نیز 57 درصد بوده است.

 

برچسب ها

frm
نظر خود را ارسال کنید
فقط کاربرانی که عضو هستند می توانند نظر خود را ارسال کنند.

 

 

از راه های زیر می توانید با ما ارتباط برقرار کنید

تلفن: 19 - 22110518 (021)

واتساپ: 09912707933

مشاوره رایگان

مشاوره دوره‌های سازمانی