RSS

وبلاگ

کاربرد پایتون در بازارهای مالی
در دنیای پیچیده و دینامیک بازارهای مالی، استفاده از ابزارهای مناسب برای تحلیل داده و اجرای معاملات به سرعت اهمیت بیشتری پیدا کرده است. از همه ابزارهای موجود، زبان برنامه‌نویسی پایتون به عنوان یک ابزار چند منظوره در حوزه بازارهای مالی با توانایی‌های فوق‌العاده در تجزیه و تحلیل داده، اجرای معاملات الگوریتمی و توسعه سیستم‌های مالی مورد توجه قرار گرفته است. این مقاله به بررسی کاربردهای گسترده پایتون در بازارهای مالی و اهمیت آن به عنوان یک ابزار برجسته برای کارشناسان حرفه‌ای حوزه مالی می‌پردازد.
منظور از بازار مالی (Financial Market) چیست؟
با تقسیم هر سیستم اقتصادی کشور به دو بخش، بخش واقعی (Real Sector) و بخش مالی (Financial Sector) را می‌توان به عنوان زیرمجموعه‌هایی از نظام اقتصادی تعریف کرد که در آن وجوه، اعتبارات و سرمایه در چارچوب قوانین و مقررات مشخص از طرف پس‌اندازکنندگان و صاحبان پول و سرمایه به سوی متقاضیان جریان می‌یابد.
اوراق قرضه (Bond) چیست؟
اوراق قرضه اسنادي هستند كه به موجب آنها ناشر متعهد مي‌شود مبالغ معيني (بهرة سالانه) را در فاصله‌هاي زماني مشخص به دارندة پرداخت كند و در سررسيد، اصل مبلغ را بازپرداخت كند. به عبارت دیگر اوراق قرضه يك ابزار بدهي درازمدت براي تأمين مالي است و با تعهدات مشخصي همراه است.
قرارداد اختیار معامله (Option) چیست؟
اختیار معامله (Option) قراردادی دو طرفه بین خریدار و فروشنده است که براساس آن خریدار قرارداد حق و نه الزام و تعهد دارد که مقدار معینی از دارایی مندرج در قرارداد را با قیمت معین و در زمانی مشخص بخرد یا بفروشد. بنابراین براساس این قرارداد دو طرف توافق می‌کنند که در آینده معامله‌ای انجام دهند.
صندوق سرمایه‌گذاری مشترک (Mutual Funds) چیست؟
صندوق سرمایه‌گذاری مشترک، نهادی است که منابع مالی را از مردم جمع‌آوری کرده و در سبد متنوعی از اوراق بهادار سرمایه‌گذاری می‌کند. این صندوق‌ها با توجه به تعریف صورت گرفته در قانون بازار اوراق بهادار مصوب مجلس شورای اسلامی در آذرماه 1384 و به عنوان جایگزین مناسبی برای سبدهای مشاع ایجاد شده‌اند.
بازار پول (Money Market) چیست؟
بازار پول (Money Market) بازاری برای دادوستد پول و دیگر دارایی‌های مالی جانشین نزدیک پول است که سررسید کمتر از یکسال دارند. همچنین می‌توان از بازار پول به عنوان بازار ابزارهای مالی کوتاه‌مدت با ویژگی اندک بودن ریسک عدم پرداخت، نقدشوندگی و ارزش اسمی زیاد نام برد. تمرکز فعالیت این بازار در استفاده از ابزارهایی است که به اشخاص و بنگاه‌های تجاری این امکان را می‌دهند که به سرعت نقدینگی خود را به میزان مطلوب درآورند.
چگونه بورسیه‌ CFA بگیریم؟
موسسه CFA در راستای رسالت خود و تعهد به ارائه بالاترین استانداردهای آموزشی برنامه‌های متنوعی از بورسیه‌ها را در نظر گرفته است. بورسیه‌های CFA به منظور تسهیل دسترسی دانشپذیران به آموزش حرفه‌ای و ارتقا جایگاه شغلی داوطلبان طراحی شده که در ادامه جزئیات هر کدام را تشریح می‌کنیم. بورسیه‌های موسسه CFA در 5 دسته بورسیه دسترسی، بورسیه بانوان، بورسیه دانشجو، بورسیه اساتید و بورسیه نهاد ناظر تقسیم‌بندی می‌شوند
ریسک چیست و انواع آن در بازارهای مالی کدامند؟
تمام سرمایه‌گذاری‌ها شامل مقداری ریسک و خطر هستند. در دنیای مالی ریسک به درجه‌ای از عدم اطمینان و یا احتمال ضرر مالی در تصمیمات سرمایه‌گذاری اشاره دارد. به طور کلی ریسک با بازدهی رابطه‌ای مستقیم داشته و هرچه ریسک سرمایه‌گذاری افزایش یابد، سرمایه‌گذارن برای جبران آن انتظار کسب بازدهی بیشتری دارند.
بازار سرمایه (Capital market) چیست؟
بازار سرمايه (Capital market) پلي است که بین واحدهای دارای مازاد سرمایه و واحدهایی که به سرمایه نیاز دارند ارتباط برقرار می‌کند. با در نظر گرفتن این واقعیت که پس‌انداز و سرمایه‌‎گذاری برای رشد اقتصاد حیاتی است، وجود بازار سرمایه به عنوان عاملی که بین این دو ارتباط برقرار می‌کند از اهمیت بالایی برخوردار است.
9 نکته کلیدی برای موفقیت در آزمون سطح دو CFA
آزمون CFA سطح 2 یک آزمون دشوار است که به دانش و مهارت‌های گسترده‌ای در زمینه مالی نیاز دارد. داوطلبان باید برای آزمون سطح دو CFA  حدود 350 ساعت زمان مطالعه اختصاص دهند و یک برنامه مطالعه جامع و واقع بینانه داشته باشند. برنامه مطالعه باید شامل مطالعه کتاب‌های درسی ‌CFA، حل سوالات تمرینی و شرکت در آزمون‌های شبیه سازی شده باشد.
آشنایی با قراردادهای آتی (Futures Contracts)
قراردادهای آتی توافقی بین دو طرف برای خرید یا فروش یک دارایی در یک تاریخ و قیمت مشخص در آینده است. بازارهای آتی راه‌حلی برای مدیریت ریسک و کسب سود هستند. تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان می‌توانند از بازارهای آتی برای محافظت در برابر نوسانات قیمت استفاده کنند. سرمایه‌گذاران می‌توانند در بازارهای آتی با هدف کسب سود فعالیت کنند. قراردادهای آتی می‌توانند برای کالاها، اوراق بهادار، ارزها و ... استفاده شوند.
بزرگترین بازار سهام دنیا کدامند؟
بورس بازاری است که سرمایه‌گذاران اوراق بهادار از جمله سهام، اوراق بدهی، مشتقات، کالاها و سایر ابزارهای مالی را معامله کنند. بازار سهام قدرتمندترین بخش بازارهای مالی را تشیکل می‌دهد. بورس به عنوان دماسنج اقتصاد و شاخصی کلیدی از قدرت اقتصادی جهان عمل می‌کند. در این مقاله به بررسی 10 بورس برتر دنیا خواهیم پرداخت.

 

 

از راه های زیر می توانید با ما ارتباط برقرار کنید

تلفن: 19 - 22110518 (021)

واتساپ: 09912707933

مشاوره رایگان

مشاوره دوره‌های سازمانی