کپی تریدینگ (copy trading) چیست؟


کپی تریدینگ

کپی تریدینگ (Copy Trading) به شما امکان می‌دهد تا به‌طور خودکار خرید و فروش های معامله گران منتخب را کپی کنید و در سود و ضرر آنها شریک شوید.

برخی از معامله‌گران از این روش به‌عنوان راهی برای درآمد در حین یادگیری استفاده می‌کنند. چنانچه با دنیای معامله گری آشنا نیستید، کپی کردن خرید و فروش های معامله گران باتجربه می تواند راهی مناسب برای یادگیری بازار و کسب سود باشد.

 

آشنایی با کپی تریدینگ

copy trading نوعی سرمایه‌گذاری در بازارهای مختلف از جلمه ارز دیجیتال بوده که شامل کپی کردن معاملات سایر معامله‌گران است. کپی تریدینگ از سال 2005 شروع به کار کرد. زمانی‌که سرویس معاملاتی Tradency برای اولین بار معاملات خودکار را ارائه داد، رفته‌رفته محبوبیت آن با eToro و سرویس CopyTrader افزایش یافت. امروزه بسیاری از کارگزاران معاملات کپی‌تریدینگ را با ویژگی‌های مختلف ارائه می‌دهند.

در کپی‌تریدینگ، تنها کاری که باید انجام دهید این است که معاملات یک تریدر حرفه‌ای و سودآور در یک پلتفرم معاملاتی را پیدا کنید. اکثر پلتفرم‌ها راه ساده‌ای را برای نشان دادن نتایج معاملات معامله‌گران حرفه‌ای ایجاد می‌کنند که این کار باعث می‌شود به بهترین وجه مناسب، سبک معاملاتی خود را پیدا کرده و طبق آن پیش بروید.

هنگامی که یک تریدر حرفه‌ای را دنبال می‌کنید، باید دقت کنید که چه معامله‌ای را باز می‌کند. زیرا پلتفرم معاملاتی او همان معامله را به‌صورت خودکار در حساب شما نیز انجام خواهد داد. همچنین می‌توانید انتخاب کنید که چه‌مقدار از سرمایه خود را می‌خواهید به یک تریدر اختصاص دهید، زیرا در این کار با سود و زیان وی شریک خواهید بود.

به‌عنوان مثال، اگر یک معامله‌گر با 5 درصد از حساب خود، موقعیت خرید طلا را باز کند، همان معامله در حساب معاملاتی شما ظاهر می‌شود. در صورتی‌که ریسک شما بیشتر از معامله‌گر یا حتی کمتر از معامله‌گر است، می‌توانید ریسک هر معامله را به هر سطحی که می‌خواهید محدود کنید.

انواع مختلفی از کپی‌تریدینگ وجود دارد که در ادامه به ۲ مورد از مهمترین این معاملات اشاره خواهیم کرد.

 

 

بوت کمپ پایتون در دنیای مالی

 

معاملات آینه ‌ای (Mirror trading)

معاملات آینه ‌ای را می‌توان زیرمجموعه‌ای از معاملات copy trading در نظر گرفت. معاملات آینه‌ای شامل کپی کردن یک استراتژی معاملاتی خاص است که اغلب به‌صورت الگوریتم‌های معاملاتی خودکار ارائه می‌شود. ممکن است گروه بزرگی از تریدرها پشت یک استراتژی معاملاتی خودکار وجود داشته باشند. خودکار بودن معامله آینه ای از تصمیم گیری احساسی در معاملات جلوگیری می کند.

در برخی موارد، صدها معامله‌گر حرفه‌ای ممکن است در ایجاد استراتژی خودکاری که شما دنبال می‌کنید، شرکت کرده باشند. در این حالت به‌جای کپی کردن معاملات فردی، استراتژی الگوریتمی پشت معاملات را کپی می‌کنید که به ۲ صورت زیر است.

  • اتوماسیون: همانند کپی تریدینگ، معاملات آینه ‌ای کاملا خودکار است.
  • تنوع: از آنجایی‌که استراتژی‌های معاملاتی الگوریتمی، اغلب برای دنبال کردنِ تعداد بی‌شماری از ورودی ‌های بازار، پردازش آن‌ها در میلی‌ثانیه و ایجاد یک سیگنال معاملاتی طراحی شده‌اند، می‌توانند منجر به تنوع بیشتر در سبد سهام شما شوند. به‌همین جهت، بسیاری از استراتژی‌های الگوریتمی در بیش از یک بازار معامله خواهند شد.

معاملات اجتماعی یا سوشال تریدینگ (Social trading)

یکی دیگر از انواع رایج copy trading، سوشال تریدینگ است. در معامله اجتماعی، شما به‌طور خودکار معاملات سایر معامله‌گران را کپی نمی‌کنید، بلکه ایده‌ها و تحقیقات بازار را با همفکران خود مبادله خواهید کرد. این امر می‌تواند به عملکرد مالی شخصی شما بسیار کمک کند.

پلتفرم‌های سوشال تریدینگ راه بسیار خوبی برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد معامله از تریدرهای باتجربه است. در این حالت متوجه خواهید شد که چرا آنها معاملات خاصی را انجام می‌دهند، چگونه بازار را تجزیه و تحلیل می‌کنند و چگونه معاملات خود را مدیریت می‌کنند.

با این حال، سوشال تریدینگ اشکالاتی نیز دارد. معامله اجتماعی خودکار نیست، بلکه بستری برای تبادل دانش، تحقیق و ایده است، اما باید به‌صورت دستی معاملات را انجام دهید.

سوشال تریدینگ از معاملات کپی‌تریدینگ و معاملات آینه‌ای وقت‌گیرتر است. همچنین با سوشال تریدینگ، می‌توانید درک کنید که چرا یک تریدر حرفه‌ای یک معامله را انجام می‌دهد و دلایل دقیق آن چیست.

 

کپی تریدینگ

 

کپی تریدینگ در ارزهای دیجیتال

کپی تریدینگ یک مفهوم جهانی بوده که در همه بازارهای مالی فعال است. با این روش می‌توانید در بازارهای فارکس، ارزهای دیجیتال، فلزات، کالا یا ... معامله انجام دهید.

اکثر معامله‌گرانی که می‌خواهند معاملات دیگران را کپی کنند، عمدتا به عملکرد معاملاتی آنها علاقه‌مند هستند، به‌همین جهت از آنها پیروی می‌کنند. پس اگر می‌خواهید copy trading خود را صرفا بر روی ارزهای دیجیتال متمرکز کنید، می‌توانید این کار را با خیال راحت انجام دهید.

ارزهای دیجیتال در دنیای مالی نسبتا جدید بوده و معامله‌گران حرفه‌ای که از اکوسیستم کریپتو پیروی می‌کنند، معمولاً دانش فنی عمیقی از این محصولات دارند. کپی کردن معاملات ارزهای دیجیتال کاملا منطقی خواهد بود. به‌خصوص اگر تجربه لازم برای معامله را به‌تنهایی نداشته باشید.

 

مزایا و معایب copy trading چیست؟

کپی تریدینگ یک روش جالب است چراکه شما می‌توانید به‌طور خودکار معاملات دیگران را بدون کار زیاد کپی و تکرار کنید و از نتایج معاملات لذت ببرید. با این حال، اغلب اوقات، این معاملات با سود همراه نیست. به‌همین جهت در ادامه مزایا و معایب کپی‌تریدینگ را ذکر کرده‌ایم.

مزایای کپی تریدینگ

  • معاملات خودکار: مزیت اصلی کپی‌تریدینگ توانایی خودکار کردن معاملات با پیروی از سایر تریدرهای سودآور خواهد بود. تنها تلاشی که باید انجام دهید این است که یک تریدر سودآور با نتایج معاملاتی خوب پیدا کنید و به‌طور دوره‌ای عملکرد او را بررسی کنید.
  • یافتن معامله‌گران: این روش ما را به مزیت بعدی کپی تریدینگ می‌رساند. البته باید دقت داشته باشید که تریدر شما حرفه‌ای باشد تا برای شما سود کسب کند. اکثر پلتفرم‌های معاملاتی به شما امکان می‌دهد معیارهای مختلفی را در پنل خود اعمال کنید.

این امکانات شامل نتایج معاملات، سود و زیان، میانگین اندازه معاملات برنده و بازنده، میانگین ریسک در هر معامله، نسبت پاداش به ریسک و موارد دیگر خواهد بود.

  • معامله بهتر: اگر در معاملات ارزهای دیجیتال تازه‌کار هستید، باید متوجه شده باشید که احساسات می‌توانند تأثیر زیادی بر نتایج معاملات شما داشته باشند. با کپی تریدینگ، معاملات احساسی کنار گذاشته می‌شود و دیگر مجبور نیستید که به‌تنهایی بازار را تحلیل کنید.

 

معایب کپی تریدینگ

  • ناتوانی در کنترل ریسک: همان‌طور که ممکن است حدس زده باشید، اشکال اصلی این روش این است که عملکرد معاملاتی شما کاملا به نتایج معاملاتی که دنبال می‌کنید بستگی دارد. اگر آنها یک معامله بد انجام دهند، آن معامله بد نیز در حساب معاملاتی شما ظاهر می‌شود.

برای دور زدن این عیب بزرگ، پلتفرم‌های معاملاتی به شما این امکان را می‌دهند که تعیین کنید چقدر می‌خواهید به هر معامله‌گری امتیاز اختصاص دهید. همچنین اگر احساس می‌کنید که معامله انجام شده خوب نیست، می‌توانید مداخله کنید و به‌صورت دستی معامله را ببندید.

کپی تریدینگ

 

آیا کپی تریدینگ سودآور است؟

در کپی تریدینگ، نتایج معاملات شما کاملا به عملکرد معاملاتی کپی‌تریدرهای دنبال‌شده بستگی دارد. یعنی اگر معامله‌گری را دنبال می‌کنید که سابقه طولانی‌مدت دارد، احتمالاً عملکرد خوبی خواهید داشت. در اینجا چند خطر وجود دارد که هنگام copy trading در معرض آن هستید. در ادامه به این موارد اشاره شده است.

ریسک بازار

قابل ‌توجه‌ترین ریسک معاملاتی، ریسک بازار است. هر معامله‌ای به‌طور اجتناب‌ناپذیری تحت‌تأثیر نیروهای مختلف بازار قرار دارد که در نهایت نتیجه معاملات را تعیین می‌کنند. در کپی تریدینگ، ریسک بازار، ریسک تغییر قیمت در فارکس، ریسک خرید سهام، نرخ بهره و ... است که می‌تواند بر معاملات کپی‌شده شما تأثیر منفی بگذارد.

ریسک بازار را با معاملات ضعیف اشتباه نگیرید. هر معامله‌گر حرفه‌ای باید با ریسک بازار دست و پنجه نرم کند تا دچار ضرر نشود. با این حال، معامله‌گران حرفه‌ای معمولا نیروهای اصلی بازار را درک می‌کنند و سعی دارند ریسک‌های بازار را تا حد امکان کاهش دهند.

به‌عنوان مثال، یک معامله‌گر حرفه‌ای ممکن است تصمیم بگیرد در طول انتشار اخبار مهم یا در ساعات غیرنقدی بازار فارکس، معامله‌ای را انجام ندهد. بازارها اغلب در طول انتشار اخبار مهم، مانند تصمیمات سیاست پولی در مورد حقوق و دستمزد و ...، بسیار بی‌ثبات خواهند شد.

 

ریسک نقدینگی

ریسک نقدینگی اغلب در کپی‌تریدینگ نادیده گرفته می‌شود. از آنجایی‌که شما تأثیر مستقیمی بر معاملاتی که تریدر دنبال‌شده، باز می‌کند ندارید، باید با ریسک نقدینگی مقابله کنید.

ریسک نقدینگی خطری است که در آن نتوانید معامله را با قیمت معینی در مدت زمان معقول ببندید. اگر فروشنده‌ای در بازار نباشد، نمی‌توانید خرید کنید. برعکس، اگر هیچ خریداری در بازار وجود نداشته باشد که مایل به خرید از شما باشد، نمی‌توانید بفروشید.

ریسک نقدینگی معمولا هنگام معامله با ابزارهای غیر نقدشونده، مانند جفت‌ارزهای عجیب و غریب فارکس، ارزهای رمزنگاری شده یا سهامِ با ارزش پایین، ایجاد می‌شود. علاوه‌بر این، معاملات بلافاصله پس از باز شدن بازار یا قبل از بسته‌شدن بازار می‌تواند منجر به ریسک نقدینگی شود، زیرا تعداد شرکت‌کنندگان در بازار همچنان کم است.

 

ریسک سیستماتیک

آخرین ریسک، ریسک سیستماتیک بازار است که می‌تواند بر معاملات شما تأثیر منفی بگذارد. ریسک سیستماتیک، در کل بازار طبیعی است، به این معنی‌که نمی‌توان آن را از طریق تنوع کاهش داد.

نمونه‌ای از ریسک سیستماتیک، اخبار غیرمنتظره و ناگهانی است که به‌طور غافلگیرکننده‌ای به بازار انتقال می‌یابد. مثلا در سال 2015، بانک ملی سوئیس نرخ ثابت ارز خود را (هر یورو مساوی با 1.2 فرانک بود) مجدد به نرخ ارز شناور تبدیل کرد و شوک های زیادی را به بازار وارد کرد. در نتیجه این اقدامات که با انتقاد شدید کشورهای غربی همراه بود بازار سهام سوئیس با افت شدید روبرو شد و ارزش فرانک مقابل یورو معادل 30 درصد رشد کرد.

پیش‌بینی این رویدادها تقریباً غیرممکن است و می‌تواند خسارات زیادی به حساب معاملاتی شما و دیگران وارد کند.

 

سخن آخر

کپی تریدینگ (Copy Trading) یک روش معاملاتی است که در آن یک شخص می‌تواند معاملات یک تریدر حرفه‌ای را کپی کند. انواع مختلفی از کپی‌تریدینگ وجود دارد اما دو مورد از مهمترین آنها معاملات آینه ای و سوشال تریدینگ هستند.

یافتن معامله گران حرفه ای، معاملات خودکار و با شانس موفقیت بیشتر از مهمترین مزایای کپی تریدینگ به شمار می روند. ریسک بازار، ریسک نقدینگی و ریسک سیستماتیک از جمله ریسک هایی است که در کپی تریدینگ با آن مواجه می شویم.

برچسب ها

ارز-دیجیتال
نظر خود را ارسال کنید
فقط کاربرانی که عضو هستند می توانند نظر خود را ارسال کنند.

 

 

از راه های زیر می توانید با ما ارتباط برقرار کنید

تلفن: 19 - 22110518 (021)

واتساپ: 09912707933

مشاوره رایگان

مشاوره دوره‌های سازمانی