جلسه هماندیشی شورای راهبردی حسابرسی داخلی بانکها و موسسات اعتباری در سال 1397، با محوریت ارتباط میان حسابرسان داخلی بانکها با حسابرسان مستقل و بازرسان بانک مرکزی بر اساس مدل چهار خط دفاعی در مرکز مالی ایران برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز مالی ایران، از آنجائیکه حسابرسان داخلی و مستقل، هر دو برای ساختار حاکمیت(راهبری) شرکتی اثربخش ســازمان لازم و ضــروری میباشــند؛ هدف از برگزاری این جلسه، بررسی چالشهای پیش رو عنوان شد. حسابرسی مستقل بهعنوان یکی از سازوکارهای نظام راهبری شرکتی برونســازمانی مطــرح میباشــد و حسابرســی داخلــی به عنــوان قلب نظــام راهبــری شــرکتی درونســازمانی ایفــای نقش نمــوده و بهعنوان بازوان هیأتمدیره و کمیتههای حسابرسی تلقی میگردد.
در ابتدای این جلسه که با حضور مدیران حسابرسی داخلی بانکها همراه بود، رضا صبری دبیر شورا نسبت به چالشها و دغدغههای موجود در خصوص نحوه ارتباط میان حسابرسان داخلی و مستقل در بانکها، مواردی به شرح ذیل بیان نمود:
در ادامه نیز مرتضی اسدی، عضو هیئت عامل سازمان حسابرسی، مهمترین مساله در استفاده از حسابرسی داخلی را بررسی جایگاه حسابرسی داخلی در بانکها با در نظرگرفتن استقلال، صلاحیت، منابع، امکانات، مدارک و ... دانست و گفت: گزارشدهی مرتب و دورهای با شکل مشخص همراه با تعامل دوطرفه بین حسابرس مستقل و نها ناظر چیزی است که باید همواره مدنظر قرار داد.
دیگر سخنران این جلسه نیز حسین کثیری، مدرس و مشاور حسابرسی داخلی بانکها بود؛ وی ضمن تشکر از مرکز مالی ایران بابت ایجاد فرصت جهت برگزاری این جلسه، اعلام کرد: آنچه پس از ابلاغ یک رهنمود یا دستورالعمل اهمیت دارد، دانستن چرایی و ماهیت آن است. دانستن نیاز و ریشهشناسی این رهنمودها نهایتا منجر به بهتر عملیاتی شدن آنها نیز میشود. مدل مطروح در سال 2013 به حسابرسان داخلی پیشنهاد شد. به واقع نیاز مبرم به ابزاری برای جلوگیری از تقلبات و رسوائیهای مالی، منجر به این شد تا در سال 2015 این مدل مورد استقبال عمومی قرار گیرد و به عنوان یک پدیده در سیستم بانکی پذیرفته شود. این مدل پس از انجام مطالعات در ایران نیز ترجمه و مورد بررسی قرار گرفت.
همچنین ایشان در ادامه با پاسخ به سوالات، موضوعاتی همچون چگونگی پیشگیری از عدم شفافیت و تهدیدها، نقش هر خط دفاعی در کنترل ریسک، مسئولیتهای هر فرد در بانک در خصوص ریسک و کنترل، نارسایی ها و مشکلات این طرح و ... را نیز بررسی کرد
در پایان، ناصر امیدواری مدیر عامل مرکز مالی ایران، به اقدامات سازمان بورس و اوراق بهادار در راستای استقرار حاکمیت شرکتی در بازار سرمایه و پولی کشور پرداخت و اعلام کرد: مرکز مالی ایران برای برگزاری دورههای حاکمیت شرکتی در بانکها آمادگی دارد. از این رو علاقهمندان میتوانند اطلاعات مرتبط با این دورهها را در زمان برگزاری از سایت مرکز مالی ایران به نشانی www.ifc.ir دریافت کنند.
ارسال نظر