اکسل در بازارهای مالی


اکسل در بازار مالی

عصر اطلاعات است و در دنیا شاهد حجم انبوهی از داده‌ها و معاملات مالی هستیم که روزبه‌روز پیچیده‌تر می‌شوند. همین نشان می‌دهد که چقدر استفاده از ابزارهایی کارآمد برای حل مسائل مالی مهم است. سرمایه‌گذاران می‌توانند برای تحلیل و بررسی شرایط بازار جهت سرمایه‌گذاری با آموزش اکسل از آن استفاده کنند. کسب و کارها نیز برای تجزیه و تحلیل بودجه خود، تحلیل ریسک‌ها یا جریان‌های نقدی از این ابزار مایکروسافت استفاده می‌کنند. ده‌ها مورد استفاده از اکسل برای بازارهای مالی وجود دارد که در اینجا به برخی از مهم‌ترین آن‌ها اشاره می‌کنیم.


 

 

اکسل در بازارهای مالی چه کاربردهایی دارد؟

شما می‌توانید در تمام بازارهای مالی از اکسل به عنوان یک ابزار کارآمد استفاده کنید. یکی از این موارد، استفاده از اکسل در بورس است. ابزار اصلی تحلیلگران بازار سرمایه اکسل است. مثالی ساده می تواند این باشد که با استفاده از اکسل می‌توانید نقطه سربه‌سر خرید و فروش سهام‌ را محاسبه کنید. اگر سهمی را با قیمت ۲۰۰۰ ریال خریده‌اید، حالا باید محاسبه کنید که با چه قیمتی آن را بفروشید تا معامله سر به سر شود. اکسل با استفاده از چند فرمول ساده، محاسبه این عدد را آسان می‌کند. در حالی که اگر می‌خواستید به صورت دستی آن را محاسبه کنید، مدت زمان زیادی را از شما می گرفت و احتمال خطا نیز زیاد بود.

آموزش اکسل به جز بورس در دیگر بازارهای مالی هم کارایی دارد. در حوزه سرمایه‌گذاری بانکی شما با استفاده از این ابزار می‌توانید میزان اصل و بهره هر قسمت یک وام بانکی را محاسبه کرده و به نرخ بهره مؤثر یک وام پی ببرید. علاوه بر این می‌توانید وام‌هایی با انواع اقساط رشدی، اقساط نامساوی و اقساطی با دوره تنفس را هم تجزیه و تحلیل کنید.

اگر قصد سرمایه‌گذاری در بیمه عمر را دارید، با کمک از ابزار اکسل می‌توانید میزان سود حاصل از سرمایه‌گذاری بلندمدت چندین ساله در بیمه را محاسبه کنید. هرروزه قیمت جهانی اونس طلا و قیمت دلار در ایران افزایش پیدا می‌کند. اکسل به شما اجازه می‌دهد با توجه به نرخ جهانی طلا و قیمت دلار، بتوانید به ارزش واقعی یک سکه طلا پی ببرید و به لطف آن سرمایه‌گذاری پرسودتری داشته باشید.

برای سرمایه‌گذارانی که در بازار آتی طلا فعالیت می‌کنند مهم است که از ارزش ذاتی یک قرارداد در حال انعقاد مطلع باشند و به موقعیت مناسب برای فروش یا خرید در آن دوره زمانی پی ببرند. اکسل ابزاری است که می‌توانید از آن برای بررسی و تحلیل میزان سوددهی پی ببرید. کاربرد اکسل برای برخی از کارشناسان حوزه های مختلف به شرح زیر است:


اکسل برای متخصصان امور مالی

نحوه استفاده از نرم‌افزار اکسل و تسلط بر توابع مهم آن برای کسانی که در امور مالی مشغول فعالیت هستند بسیار ارزشمند است. آن‌ها می‌توانند هر داده‌ای را به شرطی که قابل‌اندازه‌گیری باشد وارد کرده و ویرایش کنند.

 

 

 

آمادگی آزمون CFA

 

اکسل برای سرمایه‌گذاران

سرمایه‌گذاران، تجزیه و تحلیل مالی را می‌توانند از طریق دو روش انجام دهند. اولی تمرکز روی داده‌های دریافت شده از صورت‌های مالی شرکت که به آن تحلیل بنیادی گفته می‌شود و اکسل می‌تواند با بلوک‌سازی برای معاملات پیشرفته در این روش مورد استفاده قرار بگیرد. دومین روش تمرکز روی نمودارها، احتمالات و تحلیل‌های اما و اگر است که به آن تحلیل فنی گفته می‌شود. اکسل برای تحلیل بنیادی خیلی مفیدتر است.


اکسل برای حسابداران و مشاوران

برای سرعت دادن به انجام امور مالی نرم‌افزارهای متعددی وجود دارد که هر یک امکانات و ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. اما نرم‌افزار اکسل که بخشی از مایکروسافت آفیس است، می‌تواند یکی از توانمندترین و همچنین قدرتمندترین برنامه‌های حسابداری باشد که توابع متعددی را در اختیار شما می‌گذارد و به شما اجازه فرمول‌نویسی و استفاده مکرر آن را می‌دهد.

 

مدلسازی مالی با اکسل

هرروزه میلیون‌ها معامله مالی انجام می‌شود و شاهد ثبت انبوهی از داده‌های مربوط به بازارهای مالی مثل سهام، سرمایه‌گذاری و اوراق بهادار هستیم. برای مدیریت این داده‌ها، به مدلسازی مالی نیاز است. مدلسازی مالی سناریوهای مختلفی را با استفاده از روش‌های مالی و حسابداری ترسیم می‌کند که در مورد درآمد، سوددهی و جریان‌های نقدی نزدیک‌ترین پیش‌بینی‌ها را ارائه می‌کنند.

تحلیلگران به لطف مدلسازی می‌توانند تصمیمات را شبیه‌سازی کنند و نتایج آن‌ها را بسنجند. به طور مثال اگر یک کارخانه به دنبال راه‌اندازی یک خط تولید جدید است، در ابتدا مدل آن را می‌سازد. اگر سناریوها موفقیت‌آمیز بود، تصمیم به راه‌اندازی آن می‌گیرد. ولی اگر نتایج به‌دست‌آمده مناسب نبود، تصمیم دیگری اتخاذ می‌کند. این اهمیت بسیار زیاد مدلسازی مالی را نشان می‌دهد که با آموزش اکسل می‌توان از آن بهره‌مند شد.

مدلسازی مالی، یکی از اصلی‌ترین مهارت‌های تحلیلگران مالی در دنیای امروزه است و هر شخصی که به نوعی با بازارهای مالی در ارتباط است، باید از چنین مهارتی برخوردار باشد. برآورد هزینه لازم برای پروژه‌های سرمایه‌گذاری، ارزیابی وضعیت مالی و بررسی سناریو‌های مختلف در برنامه‌ریزی از جمله موارد مدلسازی مالی هستند. این مدل‌ها باید توسط ابزاری ساخته و آماده استفاده شوند. در حال حاضر هیچ ابزاری بهتر از Excel برای این کار وجود ندارد. اما چرا اکسل؟

اکسل

اهمیت مدلسازی مالی با اکسل

در میان ابزارهای مختلفی که برای مدلسازی مالی وجود دارد، عموماً نرم‌افزار اکسل را برای این کار انتخاب می‌کنند. مدلسازی مالی با اکسل به خاطر سادگی، انعطاف‌پذیری بالا و امکانات متنوعی که در اختیار شما قرار می‌دهد، به بهترین گزینه انتخابی در بین فعالان این حوزه تبدیل شده است. در مدلسازی مالی با اکسل، با بررسی عملکرد یک کسب و کار در گذشته، می‌تواند نتایج مالی و عملکرد آن در آینده را پیش‌بینی کند. در این روش فرضیات، ترازنامه، جریان‌های نقدی، نرخ‌های سود و زیان، نمودارها و غیره در مدل گنجانده خواهد شد. برای کسب نزدیک‌ترین نتایج به واقعیت، مهم است که بهترین شیوه‌ها را برای ساخت مدل‌های مالی با Excel انتخاب کنید.

اکسل برای نخستین بار سال ۱۹۸۵ عرضه شد و خیلی زود توانست بین مدیران کسب و کارها محبوبیت خوبی را پیدا کند. هر چه جلوتر آمدیم، اکسل نیز خودش را با پیشرفت‌های فناوری در جهان ارتقا داد. تا اکنون همچنان تأمین‌کننده نیازهای محاسباتی کسب و کارهای مختلف بوده است. این برنامه به شما اجازه می‌دهد حجم انبوهی از داده‌ها را در قالب جداول و آرایه‌ها تحلیل و بررسی کنید. داده‌ها را به‌سرعت و از طریق منابع مختلفی وارد آن کنید و سپس با یکدیگر ترکیب کرده و تحلیل کنید.


معرفی برخی از توابع پرکاربرد اکسل

توابع، مهم‌ترین بخش اکسل هستند که با استفاده از مقداری که کاربر در آن‌ها وارد می‌کند، محاسبات مختلفی را انجام می‌دهند. یادگیری تابع‌های اکسل، یکی از مهم‌ترین مراحل آموزش استفاده از اکسل در محاسبات مختلف مالی است. در ادامه برخی از توابع پرکاربرد اکسل را به شما معرفی می‌کنیم:

 

تابع INDEX

این یکی از مهم‌ترین توابع اکسل است که اگر بخواهید مقدار سلولی را به دست بیاورید، می‌توانید از تابع INDEX برای نمایش آن مقدار استفاده کنید. به عبارت دیگر تابع INDEX در اکسل مقدار موجود در یک محدوده مشخص را برمی‌گرداند.

 

تابع VLOOKUP

در بسیاری از موارد، داده‌ها در یک شیت قرار نمی‌گیرند و ممکن است در شیت‌های مختلفی قرار داشته باشند. شما می‌توانید با استفاده از تابع VLOOKUP، داده‌های دو شیت مختلف را با یکدیگر ادغام کنید.

 

تابع CHOOSE

برای بازگرداندن مقدار یک لیست با توجه به موقعیتی که دارد، از تابع CHOOSE استفاده می‌شود که انتخاب این مقدار با توجه به عدد نخست آرگومان مشخص خواهد شد. به عبارت دیگر تابع Choose در اکسل برای بدست آوردن یک مقدار از محدوده معینی از داده ها استفاده می شود. دو وروردی الزامی برای این تابع وجود دارد؛ ورودی اول عدد شاخص یا ایندکس و ورودی دوم مقدار اول در محدوده داده ها است. بقیه مقادیر ورودی هم اختیاری هستند.

 

تابع MATCH

از این تابع معمولاً در کنار تابع INDEX استفاده می‌شود. از تابع MATCH برای پیدا کردن موقعیت یک مقدار و سپس از INDEX برای بازگرداندن آن استفاده می‌شود.


تابع OFFSET

عملکرد این تابع کمی پیچیده‌تر از دیگر توابع است. این تابع با گرفتن یک سلول مرجع و سپس تعداد مشخصی سطر و ستون از آن، شروع به حرکت به طرف آن‌ها می‌کند تا مقدار داده در سطر یا ستون را بازگرداند.

 

تابع IF

این یک تابع شرطی بسیار پرکاربرد است که استفاده از آن نیز بسیار ساده است. با استفاده از این تابع می‌توانید اعمال خاصی را انجام دهید یا داده‌های خود را دسته‌بندی کنید.

 

تابع SUM

SUM یکی از محبوب‌ترین توابع اکسل است که به کمک آن می‌توانید به راحتی اعداد، آدرس سلول‌ها، آرایه‌ها و غیره را جمع بزنید.

 

تابع SUMIF

این تابع که ترکیبی از دو توابع SUM و IF است، جمع چند مقدار را بر اساس یک شرط، حساب خواهد کرد. حال این شرط می‌تواند یک تاریخ، عدد یا متن باشد.

 

تابع COUNTIF

این تابع ترکیبی از توابع COUNT و IF است. تابع COUNTIF تعداد سلول‌ها را در صورتی که یک شرط رعایت شده باشد، شمارش خواهد کرد.

اکسل

سخن پایانی

در حال حاضر با پیشرفت تکنولوژی در زمینه‌های مختلف روش‌های علمی برای سهولت و افزایش سرعت در انجام کارها به وجود آمده است. از جمله آن‌ها می‌توان به کاربرد اکسل در بازارهای مالی و حسابرسی اشاره کرد. توابع موجود در این نرم‌افزار سبب شده تا افراد بتوانند در بازه زمانی کوتاه کارهای خود را به راحتی انجام داده و احتمال خطا را تا حد زیادی کاهش دهند.

برچسب ها

اکسل
نظر خود را ارسال کنید
فقط کاربرانی که عضو هستند می توانند نظر خود را ارسال کنند.

 

 

از راه های زیر می توانید با ما ارتباط برقرار کنید

تلفن: 19 - 22110518 (021)

واتساپ: 09912707933

مشاوره رایگان

مشاوره دوره‌های سازمانی