ورود به بورس، با آموزش و آگاهی

چهارشنبه , 20 فروردین 1399
مرکز مالی ایران

این روزها، افراد زیادی تصمیم به ورود در بورس گرفته‌اند؛ اما باید توجه داشت که ورود به بازارسرمایه، به معنای آن است که ریسک و بازده بازار را باید در کنار یکدیگر پذیرفت. این بازار همانقدر که می‌تواند برای سرمایه‌گذاران سود به همراه داشته باشد، احتمال زیان هم دارد و همین موضوع است که ضرورت شناخت دقیق فرآیندهای بازارسرمایه را مشخص می‌کند.

به گزارش پایگاه خبری بازارسرمایه (سنا)، منطق اقتصادی، گویای این است که سرمایه‌گذاری به منظور سودآوری صورت می‌گیرد، اما سودآوری بازار سهام در محلی است که ریسک توام با سود وجود دارد و طبعا هرچقدر ریسک بالاتر می‌رود، سود مورد انتظار نیز بیشتر می شود. به همین دلیل است که گفته می شود برای بهبود عملکرد در بازارهای مالی، اولین قدم آن است که دانش کافی از آنها داشته باشیم.

آموزش، مطالعه و استمرار در یادگیری، ۳ کلید اصلی شناخت بورس از نمای نزدیک است که می تواند به سرمایه گذاران مبتدی در این بازار، کمک کند که حرفه‌ای شوند، سهم خوب و بد را بشناسند و فریب سیگنال هایی که از افراد غیرمتخصص و یا کانال های نامعتبر منتشر می شود را نخورند.

مرکز مالی ایران در این مسیر، همراه دانش پذیران بازار سرمایه است و مجموعه‌ای تحت عنوان نقشه راه بورس تدوین کرده است که ضمن آموزش مهارت‌های اصلی بازار سرمایه، به سرمایه‌گذاران کمک می کند که فاصله بین مبتدی بودن تا موفق شدن را گام به گام و بر اساس استانداردهای آموزشی طی کنند.

گام نخست، آشنایی

اولین مقصدی که در این نقشه راه مشخص شده است، آشنایی با بورس است. در دوره آموزشی یک روزه آشنایی با بورس، ۳ کارگاه متوالی برگزار می شود که در اولین کارگاه، مفهوم ارزش پول و راهکارهای حفظ آن، بررسی ویژگی های بازارهای سرمایه گذاری مختلف، بررسی چرخه اقتصاد کلان و هدف از پیدایش بورس، چیستی بورس و سهام و همچنین نگاهی بر روند تاریخی پیدایش بورس در جهان و ایران ارائه می شود و در نهایت دانش پذیران در این کارگاه نسبت به چگونگی عملکرد نهادهای مالی در بازار سرمایه آگاه خواهد شد.

معامله‌گران بازار سهام و اوراق بهادار ایران، روز آموزشی آشنایی با بورس خود را با رصد وضعیت معاملات در سایت tsetmc آغاز می کنند. در واقع این سایت، تابلوی معاملات سهام و اوراق است که تازه کار و کهنه کار باید آن را به خوبی بشناسند. به همین دلیل شروع کارگاه دوم همراه با  آشنایی بخش های مختلف سایت tsetmc است. سپس آموزش ساز و کارمعاملات سهام بورس به صورت عملیاتی انجام می شود، مفاهیمی همچون عرضه اولیه و دلایل ارزندگی آن بیان شده و در نهایت نیز آموزش عملی خرید و فروش سهام در بورس صورت می گیرد.

در کارگاه سوم، آشنایی با روش های تحلیل سهام اعم از تکنیکال و بنیادی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

سامانه کدال و کدال ۳۶۰ که نشان دهنده اطلاعات شفاف مالی شرکت های حاضر در بورس هستند، به دانش پذیران معرفی می شود و اصطلاحات مالی نظیر افزایش سرمایه، سود مجمع و غیره نیز به عنوان آخرین عنوان درسی در این کارگاه ارائه خواهد شد.

گام دوم، تابلوخوانی

پیش از این گفته شد که مهمترین بخش بازار سهام و اوراق بهادار، تابلوی معاملات است. اهمیت شناخت تابلوی معاملات به صورت حرفه ای، از آن جهت است که ابتدا معرفی بازار بورس، فرابورس، بورس کالا و انرژی و ویژگی های هر کدام از این بورس ها برای دانش پذیران تشریح می شود. سپس انواع شاخص های و کاربرد آن ها در تصمیم سرمایه گذاری مورد توجه قرار می گیرد. سپس ارزش معاملات، ارزش بازار و شناسایی ورود و خروج نقدینگی به بازار، بررسی معاملات بلوکی عمده و تاثیر آن بر بازار، نحوه شناسایی سهامداران عمده و تغییرات آن را بررسی می کند. در نهایت نیز آموزش ساخت فیلتردر سایت tsetmc بر اساس تکنیک های تابلوخوانی به دانش پذیران ارائه می شود که آن ها را برای برداشتن گام سوم آماده کند.

گام سوم، تحلیل بنیادی

اگر بخواهیم تحلیل بنیادی را به همراه اهمیت آن در شناخت بازار، تنها در یک جمله تعریف کنیم، باید بگویم که تحلیلگر بنیادی می تواند خرید سهم را در قیمت پایین تر از ارزش ذاتی انجام دهند و فروش سهم را نیز در قیمتی فراتر از قیمت ذاتی انجام دهد.

عمل به همین دو فعل، خلاصه تمام عملیات سودآوری در بازار سرمایه است. در دوره آموزشی تحلیل بنیادی جامع،  ابتدا اصول و الزامات تحلیل گری و همچنین معرفی صورت های مالی، آموزش داده می شود. سپس موارد قابل اهمیت در تحلیل بنیادی نظیر نسبت های مالی، روش های تقریبی کشف احتمال تعدیلات، تخمین سود عملیاتی، محاسبه خالص ارزش دارایی شرک ها و همچنین استفاده از  استفاده از متغیرهای کلان اقتصادی مانند نرخ بهره، تورم، قیمت نفت، نرخ ارز، کالاهای پایه و... در تحلیل سهام بررسی می شود.

کسانی که این دوره را با موفقیت به پایان برسانند، یعنی در طول دوره، تمرینات ارائه شده را به صورت کامل انجام دهند، صورت های مالی را به درستی تحلیل کنند و بتوانند از آموخته های خود در مسیر عملیات تحلیل بازار گام بردارند، در واقع بیش از نصف راه موفقیت در بورس را پیموده اند و می توانند با حفظ فروتنی، خود را تحلیلگر بدانند.

گام چهارم، تکنیکال مقدماتی

تحلیل تکنیکال، در واقع روشی برای پیش بینی قیمت در بازارهاست که بر اساس مطالعه و بررسی تاریخچه قیمت و حجم معاملات صورت می گیرد. در واقع، تحلیلگران تکنیکال، تمرکز عمده خود را به رفتار قیمت و رفتار بازار می گذارند. آموزش تحلیل تکنیکال در مرکز مالی در ۲ سطح مقدماتی و پیشرفته در حال اجراست که در دوره مقدماتی، ابتدا مهمترین تئوری این روش تحلیل، یعنی تئوری داو مورد بحث و بررسی قرار می گیرد. سپس سرفصل های دیگری توسط استاد آموزش داده می شود که شامل انواع نمودارها در تحلیل تکنیکال، روندهای قیمتی و مفاهیم آنها، الگوهای قیمتی، نرم افزارهای تکنیکال به همراه معرفی نرم افزار متاتریدر ۵  و در نهایت آموزش جامع فیبوناچی را شامل می شود.

گام پنجم، تکنیکال پیشرفته

تحلیلگران تکنیکال، جمله معروفی دارند که می گوید: سهم خوب و بد وجود ندارد، بلکه قیمت خوب و بد وجود دارد. این موضوع، به معنای آن است که تحلیلگر تکنیکال با بررسی روند قیمت هر سهم در بعد زمان، می تواند نقطه ورود مناسب و نقطه خروج مناسب را پیدا کند. این موضوع، زمانی تحقق پیدا می کند که دانش پذیران، تحلیل تکنیکال را به صورت حرفه ای آموخته باشند. پس از اتمام دوره تحلیل تکنیکال مقدماتی، دوره پیشرفته با ارائه سرفصل های جدید آغاز خواهد شد. در دوره پیشرفته، الگوهای کندل استیکی یا همان شمع‌های ژاپنی، تحلیل انواع واگرایی، الگوهای هارمونیک، و در نهایت چنگال آندروز و نحوه استفاده از آن در نمودارها مورد بحث و بررسی قرار می گیرد.

موفقیت در سرمایه گذاری

همه سرمایه گذاران در بازارهای مالی، حتی بزرگترین و معروفترین آنها به کسب موفقیت های بزرگ، حداقل یک بار اشتباه بزرگی مرتکب شدند و یا ضرر هنگفت در بازار متحمل شده اند. همانطور که  راننده ها، تجربه یک تصادف را دارند، و ضرر و زیان نیز در بورس ناگزیر است. زیرا همیشه عواملی وجود دارند که فراتر از قوای تحلیلی تحلیلگران، نظم بازار ها را آشفته می کنند. بنابراین برای نیل به موفقیت در بورس، ابتدا باید تعریف دقیقی از آنچه قرار است به دست آوریم، داشته باشیم.

سپس به دانش اقتصادی و مالی خود بیافزاییم که بتوانیم به شناخت پدیده های مالی، اقصادی و حتی بررسی خطوط تولید شرکت هایی که می خواهیم در آنها سرمایه گذاری کنیم، پرداخته و در روند سرمایه گذاری، ریسک ها را مدیریت کنیم. در صورتی که تمام این موارد را رعایت کرده و در تصمیمات سرمایه گذاری خود، تحلیل را جایگزین اتفاق و یا عمل به سیگنال های بی پایه و اساس دیگران قرار دهیم، احتمال ضرر کاهش یافته و احتمال موفقیت به طرز چشمگیری افزایش پیدا خواهد کرد.

 

ارسال نظر


فقط افرادی که عضو هستند می توانند نظر ارسال کنند.

 

 

از راه های زیر می توانید با ما ارتباط برقرار کنید

تلفن: 19 - 22110518 (021)

واتساپ: 09912707933

مشاوره رایگان

مشاوره دوره‌های سازمانی